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l'abeille NY New York
名店

l'abeille

50 USドル~
フランス料理

レストランの予約

2名
19:00
本日4回予約が入りました。
エクスペリエンスをご利用いただけます。
  • 特別な食事に最適
  • 斬新
  • 高級ワインが評判
Nestled on a charming Tribeca cobblestone street corner, l’abeille is an intimate sanctuary where French culinary artistry meets Japanese finesse. With only 48 seats, this hidden gem captivates diners with its seasonal Chef’s Tasting Menu, meticulously crafted by the visionary Chef Mitsunobu Nagae. Drawing on his rich experience from Michelin-starred establishments in Tokyo, Paris, and New York, including a recent tenure as Chef de Cuisine at Shun in Midtown Manhattan, Chef Mitsu curates a symphony of flavors that transcend borders.

At l’abeille, guests experience a harmonious blend of French sophistication and Japanese precision. Complementing the exquisite tasting menu is a rotating selection of seasonal a-la-carte dishes, thoughtfully paired with selections from the wine cellar and a captivating cocktail program. Immerse yourself in an unparalleled dining experience at l’abeille, where each dish tells a story and every moment is a celebration of culinary excellence.

名店とされる理由

料理長:Mitsunobu Nagae

  • 受賞アイコン
    MICHELIN 1 Star2024
  • 受賞アイコン
    MICHELIN 1 Star2023
  • 受賞アイコン
    MICHELIN 1 Star2022

OpenTable 編集部より: ジョエル・ロブション出身の長江充展は、ミシュランの星を獲得したトライベッカの名店で、日本の伝統とフランス料理を融合させている。つまり、フォアグラのクレーム・ブリュレの柑橘類詰めや、メダイの味噌漬けのベビーアーティチョーク添えといった料理を、季節のテイスティングメニューで楽しんだり、バーでアラカルトメニューを選んだりできるのだ。どちらを選んだとしても、ベルベットの椅子とブース、大理石のアクセントウォールがあるエレガントな部屋など、まさにトライベッカという空間を満喫できるだろう。

ダイニングエリア

追加情報

  • 【ダイニングスタイル】
    カジュアル エレガント
  • 予算
    50 USドル~
  • 料理ジャンル
    フランス料理, 日本料理, フレンチジャパニーズ料理
  • 【営業時間】
    ディナー 火~木 17:30~21:30 金・土 17:00~21:30 クローズ月・日
  • 電話番号
    (212) 542-3898
  • 【ホームページ】
  • 【ご利用可能カード】
    AMEX, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Dress code
    スマートカジュアル
  • パーティー・貸切
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
  • 受賞歴あり
    1. MICHELIN 1 Star 2024
    2. MICHELIN 1 Star 2023
    3. MICHELIN 1 Star 2022
  • エリア
    トライベッカ
  • 【最寄りの駅・交差点】
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Parking details
    駐車場なし
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • 【その他】
    カクテル, グルテンフリーのメニュー, ワイン, ワイン持ち込みOK, 持ち込み料金必要, 本格的なバー, 禁煙席

エクスペリエンス

  • Chef in Residence - Sota Atsumi (MAISON)

    一人当たり$295.00

    プリペイド

    2025年2月18日〜2025年2月19日
    For two nights only, l'abeille welcomes chef Sota Atsumi from Paris. Chef Sota Atsumi was born in Chiba, Japan and moved to France at the age of 19 to train at various three Michelin-starred restaurants such as Trois Gros, Stella Maris, and Joel Robuchon’s lab. Having established a solid foundation, he served as the opening chef of Clown Bar in 2014 which was selected as the Best Bistro in France. After leaving Clown Bar, Chef Sota challenged himself around the world with pop-up concepts in New York, London, Tokyo, and Mexio before opening MAISON, his own restaurant in a single house in the 11th arrondissement of Paris, in 2019.
    写真(Chef in Residence - Sota Atsumi (MAISON))
  • Chef in Residence - Martino Ruggieri

    一人当たり$345.00

    プリペイド

    2025年2月21日〜2025年2月22日
    For two nights only, l'abeille welcomes 2 Michelin Star Chef, Martino Ruggieri from Paris, who has long been Yannick Alléno’s right hand man, for an exclusive collaboration dinner at with Chef Mitsu. He joined Yannick Alléno's team and became the executive chef at Alléno Paris, and led the restaurant to attain three Michelin stars. In 2017, encouraged by Yannick Alléno, Martino Ruggieri competed in the Bocuse d'Or in Italy, winning the prestigious culinary competition in his country. In October 2022, he opened Maison Ruggieri, and recognition was immediate: five months after opening, the restaurant received its first Michelin star, followed by a second one in March 2024.
    写真(Chef in Residence - Martino Ruggieri)
  • Dinner w/ Pierre Lurton - Celebrating d’Yquem 2022

    一人当たり$1,995.00

    プリペイド

    2025年3月20日のみ表示する
    18:30
    The Lighthouses of Yquem are a constellation of remarkable restaurants where visionary chefs and sommeliers, united by their passion for Château d’Yquem, explore its endless potential for culinary creativity. Each offers a unique way to experience this legendary wine, served by the glass from a distinctive format, revealing new dimensions with every pairing. To celebrate the release of the new 2022 vintage, l’abeille in New York will host a special collaboration, bringing together Guillaume Galliot (Caprice***, Hong Kong), the very first member of this exclusive community, and Mitsunobu Nagae, chef of the most recent Lighthouse. The pioneer and the latest addition will be shining together for an unforgettable evening. Pierre Lurton, President of Château d’Yquem and Château Cheval Blancwill be an honored guest for this special evening. Guests will experience an exceptional selection of Yquem vintages directly ex-Château, including 1945, 1990, 2001, 2005, and 2022 - along with the rare “Y” d’Yquem—a Bordeaux Blanc blending Sauvignon Blanc with select lots of Sémillon, all grown on the same legendary terroir as Château d’Yquem. Produced only in select vintages and typically limited to fewer than 20,000 bottles, “Y” d’Yquem is a rare and sought-after treasure. Highlights of the evening will include Yquem 1990, which is currently showing at an evolutionary highpoint, with balanced notes of botrytis such as honey and orange, supported by a graceful acidity to be paired with roasted Guinea Fowl. Yquem 2005, an iconic vintage that is touted for its perfect balance with a glorious tension will be paired with blue lobster from Brittany. The pièce de résistance of the evening will be the opportunity to taste Yquem 1945, a legendary vintage that will offer a window into how this post WWII wine has developed over time with tertiary characteristics that offer immense complexity. All of the wines for the night will be poured have been sourced directly from Yquem’s historic cellars. The evening begins on a high note with a KRUG Champagne reception at 6:30 PM.
    写真(Dinner w/ Pierre Lurton - Celebrating d’Yquem 2022)

ダイナー41人による評価

総合評価

評価・口コミを投稿できるのは、このレストランでお食事をされたダイナーのみです

4.6
4.6(最近の評価をもとに集計)
  • 4.6料理
  • 4.7サービス
  • 4.7雰囲気
  • 3.8コストパフォーマンス

騒音レベル普通

41​件の口コミ
  1. alex

    VIP

    ニュー メキシコ州

    評価・口コミ (4)

    5.0

    評価・口コミ (4)

    2025年2月8日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 5
    I think the waiters need to know a little bit more about lobster came from what part of Maine, and perhaps they can talk more about the. And to talk about the tile fish more and about the fact that it's a christy top which makes people feel like it's a bone.. Christoph was amazing and it was wonderful to talk to him since we love. Essential restaurant and he was involved with it as well as with chef being friends with the chef of essential.. I thought the waitresses were terrific and the sommelier.

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  2. Kemal

    VIP

    ロンドン

    評価・口コミ (2)

    4.0

    評価・口コミ (2)

    2025年2月2日にご来店

    1. 総合評価 4
    2. 料理 4
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 5
    What would have been an excellent tasting menu experience was marred by the chef’s fatal choice of including cheese on the tagliatelle w/truffles (+$75 supplement). The flavour of the truffles, delicate at best, was obscured by the cheese. The dish essentially became a “mac n’ cheese”. Terrible faux pas for a Michelin starred restaurant. A simpler inclusion of very good olive oil alone, would have done the trick. Excellent wine list, service and ambience,

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  3. OpenTable ダイナー

    ニューヨーク

    評価・口コミ (1)

    3.0

    評価・口コミ (1)

    2025年1月28日にご来店

    1. 総合評価 3
    2. 料理 3
    3. サービス 4
    4. 雰囲気 2
    Disappointing. Overpriced for what you get. Ate a la carte at the bar. Lobster appetizer was good but nothing very special. Truffle pasta was way too rich. Sorbets were awful. Best thing by far was an amuse bouche of fragrant beef broth/consomme and mushrooms-that was the quality I had hoped for. And, guys, dusty artificial flowers at a starred restaurant? Really?

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  4. Mark

    VIP

    ニューヨーク

    評価・口コミ (47)

    5.0

    評価・口コミ (47)

    2025年1月23日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 5
    Superb flavors . Pretensions every course . Gorgeous settings wonderful attentive service .

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  5. Begum

    ニューヨーク

    評価・口コミ (2)

    3.0

    評価・口コミ (2)

    2025年1月11日にご来店

    1. 総合評価 3
    2. 料理 3
    3. サービス 3
    4. 雰囲気 3
    Overpriced for the quality of the food. Wine waitress had a terrible attitude. The bartender didn’t know how to make a martini, I had to send it back 3 times. I was told he knows only how to make the specialty cocktails on their menu. Strange. The fact that there’s no a la carte option at the tables but only at the bar is also weird. Overall, poor experience. Doesn’t even remotely compare to an equivalent Michelin star dining experience in Europe. Won’t be going back.

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  6. Larisa

    VIP

    ニューヨーク

    評価・口コミ (4)

    5.0

    評価・口コミ (4)

    2025年1月4日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 5
    Amazing food , great experience , highly recommend

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  7. Simon

    ニューヨーク

    評価・口コミ (7)

    5.0

    評価・口コミ (7)

    2024年12月30日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 5
    Excellent service and delicious foods. Prime location for parking across the street for convenience after 6 pm. Ideal for evening dining

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  8. Kathy

    VIP

    ニューヨーク

    評価・口コミ (3)

    5.0

    評価・口コミ (3)

    2024年12月29日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 5
    Absolutely delicious! Will definitely come back. Loved the ambience and service was excellent! The tile fish course was out of this world!

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  9. Sandeep

    ニューヨーク

    評価・口コミ (1)

    5.0

    評価・口コミ (1)

    2024年12月25日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 5
    4. 雰囲気 4
    Had a great time in L'abeille, staff was energetic and very friendly. We had Chef's tasting menu and every dish on that was exceptional. They also accommodated our dietary restriction. Same with all the cocktails we had, all of them very well balanced, novel and tasty.

    1​人がこの情報が役に立ったと言っています

  10. Tom

    ニューヨーク

    評価・口コミ (5)

    5.0

    評価・口コミ (5)

    2024年12月25日にご来店

    1. 総合評価 5
    2. 料理 5
    3. サービス 4
    4. 雰囲気 4
    L’abielle on Christmas Eve is one of those once in a lifetime experiences. The food was really interesting and good. The service was attentive.

    この情報は役に立ちましたか?

よくある質問

OpenTableを利用するダイナー41名がl'abeilleを4.6つ星評価しています。

はい。OpenTable で日時と人数を指定して空席を検索し、ご予約を入れてください。

レストランの予約

2名
19:00
本日4回予約が入りました。
エクスペリエンスをご利用いただけます。
l'abeilleのGoogle マップ

10013-2002 NY New York, 412 Greenwich St,

ダイニングエリア

追加情報

  • 受賞歴あり
    1. MICHELIN 1 Star 2024
    2. MICHELIN 1 Star 2023
    3. MICHELIN 1 Star 2022
  • 【最寄りの駅・交差点】
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • エリア
    トライベッカ
  • 【営業時間】
    ディナー 火~木 17:30~21:30 金・土 17:00~21:30 クローズ月・日
  • 予算
    50 USドル~
  • 料理ジャンル
    フランス料理, 日本料理, フレンチジャパニーズ料理
  • 【ダイニングスタイル】
    カジュアル エレガント
  • Dress code
    スマートカジュアル
  • Parking details
    駐車場なし
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • 【ご利用可能カード】
    AMEX, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • 【その他】
    カクテル, グルテンフリーのメニュー, ワイン, ワイン持ち込みOK, 持ち込み料金必要, 本格的なバー, 禁煙席
  • 【ホームページ】
  • 電話番号
    (212) 542-3898
  • パーティー・貸切
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
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