フランスのアルプスにある小さな村(クルシュヴェル)で1964年に創業したLe Yacaは、小さなレストランの経営は楽しいだろうと考えたダニエレ・ボードとジェラルドによりオープンが決定したレストランです。友人達がこの計画を知った時、友人達は未来のレストラン経営者達にディナーのためにこの8kmの曲がりくねって凍結した道路を運転してくる人がいると考えるのはおかしいと説得しました。ダニエレとジェラルドは3ヶ月間 考え抜いた後、フランス語のフレーズの「il n’y a qu’a le faire」で「やってみよう」の意味の短縮形の「yaca le faire」のオープンを決定しました。彼らは冗談でレストランをLe Yacaと呼んでいましたが、このしゃれとyaca y aller(レッツゴー)から来た「yacaイズム」の創案は、レストランの伝承に貢献したゲストの間では評判の良い名前でした。渡米したダニエレはウィリアムズバーグにLe Yacaをオープンし、2001年にはダニエル・エイビッドによりle Yacaは買収されました。ダニエルはパリの「Le Pre Catelan」や「Lenotre」などの有名な場所のほか、「L’Amandier」、「Roger Verge」、そして全ての先頭に立つ「Alain Ducasse」で勤務と修行を重ねたシェフです。
With innovative cuisine, genuine hospitality and a welcoming atmosphere, Cochon on 2nd is a place where fine cuisine meets approachable comforts. We work hard to find the perfect selection of ingredients that create a memorable dining experience. Our chef-driven restaurant, located in Williamsburg, Virginia, offers rotating menus of food creations that make this a top choice when dining in the Hampton Roads area. Our unique concept is perfect for both special occasions and everyday dining.
Whether you’re planning a family dinner, a night out with friends, or a gastronomy treat for out-of-town guests, we believe Cochon on 2nd will become your favorite dining destination.
The Williamsburg Inn is thrilled to introduce an exciting new chapter for The Rockefeller Room, offering a one-of-a-kind dining experience. Our menu moves from prix-fixe to an à la carte concept, allowing guests to savor an array of exquisite dishes crafted from the world’s finest ingredients. From prime, signature steaks to the freshest, locally sourced seafood, each dish is a masterpiece, designed to reflect a commitment to luxury, quality, and culinary artistry.
Before we begin, we may be limited in our ability to modify our menu, especially for severe allium and dairy allergies. However, with advance notice, we will be happy to accommodate any allergy with customized menu adjustments.